Vilka appar och webbplatser har åtkomst till ditt Google-konto

När jag kontrollerade säkerhetsinställningarna för mitt Google-konto märkte jag en intressant lista: den innehåller webbplatser och applikationer som jag gav åtkomst till information från mitt konto. Det är dags för ett test ...

Det finns naturligtvis många bra anledningar till varför du kanske vill ge en applikation eller webbplats tillgång till ditt konto eller en del av informationen i det. När du går in på en webbplats med ett Google-konto läggs den till i den här listan. Om du har en Android-telefon och ditt Google-konto är länkat till det ber nästan alla applikationer om åtkomst till dina kontodata, och om du gav det kommer de att visas i listan.

Det är faktiskt inte så läskigt och du kan ignorera det, men det kan fortfarande intressera dig och du bestämmer dig för att ta bort det onödiga.

Granskning av åtkomst till Google-konto

Om du vill ha ett snabbt och enkelt sätt att komma till sidan med kontobehörigheter kan du helt enkelt följa länken .  Och du kommer omedelbart se en lista över behörigheter för applikationer och webbplatser.

Det finns ett längre sätt: öppna vilken google-sida som helst => klicka på ikonen eller ditt foto uppe till höger => mitt konto, som visas på bilden.

En sida öppnas, flyttas ner på den tills du ser "Säkerhet och inloggning", välj "Relaterade applikationer och webbplatser" i den här listan

Du kommer att se en lista över relaterade applikationer och webbplatser med ditt konto, för att se hela listan och kunna ta bort från listan - klicka på "Hantera applikationer"

Här ser du en fullständig lista över webbplatser och applikationer, och bredvid var och en kommer det att skrivas vilken information de har tillgång till. Om någon applikation har full tillgång till ditt konto och du redan har glömt bort den här applikationen kan du klicka på den och välja "Radera".

Detta är en av säkerhetspunkterna för ditt Google-konto, med samma länk som du kan hitta från vilka enheter du har loggat in på ditt konto, ställa in tvåstegsautentisering och mycket mer. Sådana mindre ändringar kan spara ditt konto från hacking, så glöm inte att kontrollera ditt kontos säkerhet! Om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂