Justera skärmens ljusstyrka i Windows 10

I dagens artikel kommer vi att titta på alla sätt på vilka du kan ändra skärmens ljusstyrka i Windows 10.

Justera skärmens ljusstyrka med tangentbordet.

Vissa tangentbord, oftast i bärbara datorer, har tangenter för att ändra skärmens ljusstyrka. Solen dras ofta på sådana nycklar, oftast ligger de på den övre nyckelraden, på vissa enheter såg Samsung dem på pilarna. Vissa tangenter minskar eller ökar ljusstyrkan så snart du trycker på dem, och på vissa enheter måste du först trycka på Fn-tangenten och hålla den intryckt och trycka på ljusstyrka uppåt eller nedåt.

På vissa HP-enheter ser ljusstyrkan ut så här:

På vissa Samsung-enheter ser knapparna för att ändra ljusstyrkan ut som bilden nedan, och om det var tillräckligt i HP att trycka på en F2- eller F3-tangent för att ändra skärmens ljusstyrka, måste du i Samsung trycka och hålla ned Fn-tangenten och trycka på uppåtpilen för att öka ljusstyrkan. eller nedåtpilen för att minska den.

Justera skärmens ljusstyrka i actioncenter.

1. Öppna "Action Center". Ikonerna i meddelandecentret kan komprimeras eller utökas, om din är utökad - gå till nästa artikel, om kollapsad - klicka på "Expand";

2. Bland de många knapparna kommer en att justera ljusstyrkan, varje gång du trycker på den kommer du att minska eller öka ljusstyrkan med 25%. Om du till exempel klickar på den en gång - du minskar ljusstyrkan till 75%, igen - till 50%, tredje gången 25% och den fjärde 0%, nästa tryckning ökar ljusstyrkan.

Justera skärmens ljusstyrka i Energialternativ.

Om din enhet har ett batteri - i aktivitetsfältet har du en batteriikon, genom att klicka på det kan du också ändra ljusstyrkan.

 Klicka på batteriikonen i aktivitetsfältet med vänster musknapp och justera ljusstyrkan genom att klicka på vänster musknapp i ljusstyrkan i de energialternativ som öppnas. Varje klick på brickan minskar eller ökar skärmens ljusstyrka med 25%.

Justera skärmens ljusstyrka i Systeminställningar

1. Gå till "Start" -menyn och öppna "Alternativ";

2. Välj "System";

3. På vänster sida ska "Skärm" väljas och på höger sida bredvid "Justera ljusstyrkan" flyttar du skjutreglaget med vänster musknapp och justerar skärmens ljusstyrka.

När du har valt optimal ljusstyrka kan systemparametrarna stängas.

Justera skärmens ljusstyrka i Strömhantering.

1. Klicka på "Start" -menyn med höger musknapp och välj "Power Management" i menyn som öppnas (du kan också öppna den via "Kontrollpanelen" eller batteriikonen i aktivitetsfältet).

2. Flytta skjutreglaget längst ned i fönstret nära "Skärmens ljusstyrka" med vänster musknapp åt vänster eller höger och öka eller minska skärmens ljusstyrka. När du har valt optimal ljusstyrka stänger du fönstret.

Justera skärmens ljusstyrka i inställningen för energischema.

1. Klicka på "Start" -menyn med höger musknapp och välj "Power Management" i menyn som öppnas (du kan också öppna den via "Kontrollpanelen" eller batteriikonen i aktivitetsfältet).

2. Det finns en prick framför den aktiva kraftplanen, vänsterklicka bredvid den på "Power plan settings".

3. Här kan du justera ljusstyrkan när systemet körs med batteriström och separat ljusstyrkan från elnätet genom att flytta skjutreglagen. När du har valt optimal ljusstyrka klickar du på "Spara ändringar" och stänger fönstret.

Justera skärmens ljusstyrka i avancerade energialternativ.

1. Klicka på "Start" -menyn med höger musknapp och välj "Power Management" i menyn som öppnas (du kan också öppna den via "Kontrollpanelen" eller batteriikonen i aktivitetsfältet).

2. Det finns en prick framför den aktiva kraftplanen, vänsterklicka bredvid den på "Power plan settings".

3. Klicka på "Ändra avancerade ströminställningar";

4. Vänsterklicka på plustecknet framför "Display" => öppna "Screen brightness" => välj på batteri eller nätström och använd vänster musknapp för att ändra ljusstyrkan till önskad. När du har valt optimal ljusstyrka klickar du på "OK" och stänger alla fönster.

Justera skärmens ljusstyrka i PowerShell.

1. Öppna PowerShell som administratör: ett av sätten att skriva PowerShell i sökfältet, högerklicka på det hittade alternativet och välj "Kör som administratör".

2. För att ändra ljusstyrkan använder vi kommandot  (Get-WmiObject -Namespace root / WMI -Class WmiMonitorBrightnessMethods). WmiSetBrightness (1, ljusstyrka)

För att till exempel ställa in skärmens ljusstyrka till 70% måste du ange kommandot  (Get-WmiObject -Namespace root / WMI -Class WmiMonitorBrightnessMethods) .WmiSetBrightness (1.70)  och tryck på Enter.

Du kan använda valfritt nummer istället för "Ljusstyrka" efter att ha valt den optimala skärmens ljusstyrka - stäng PowerShell.

Du kan också ändra ljusstyrkan på själva bildskärmen om den har tangenter. Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du känner till andra sätt att ändra skärmens ljusstyrka - skriv kommentarer! Lycka till 🙂