Kör som administratör på Windows 10

I dagens artikel kommer vi att titta på olika sätt att köra appar som administratör på Windows 10.

Kör som administratör med hjälp av snabbmenyn

Hitta det program som du behöver för att köra som administratör, högerklicka på det och välj "Kör som administratör" från menyn som öppnas.

Kör som administratör i explorer

Hitta applikationen i utforskaren, välj den => i utforskarens meny, öppna fliken "Hantera" och klicka på "Kör som administratör".

Kör som administratör från startmenyn

Öppna "Start" -menyn, gå till "Alla applikationer", högerklicka på önskad applikation, välj "Advanced" => "Kör som administratör" från menyn som öppnas.

Kör som administratör i aktivitetsfältet

Klicka på önskad applikation i aktivitetsfältet med höger musknapp, i menyn som öppnas, klicka på applikationsnamnet med höger musknapp och välj "Kör som administratör".

Kör som administratör i Aktivitetshanteraren

Öppna aktivitetshanteraren: klicka på aktivitetsfältet i ett tomt utrymme med höger musknapp och välj "Aktivitetshanteraren" (eller tryck på Ctrl + Skift + Esc på tangentbordet).

Gå till "Arkiv" längst upp till vänster och välj "Kör ny uppgift".

Använd "Bläddra" för att hitta och välj önskad applikation, eller skriv i "Öppna" -raden namnet på applikationsstartfilen (till exempel cmd) => markera rutan "Skapa uppgift med administratörsrättigheter" och klicka på "OK".

Kör alltid som administratör

Du måste skapa en genväg för det program som du alltid vill köra som administratör. Högerklicka på programgenvägen och välj Egenskaper.

På fliken "Kompatibilitet" markerar du rutan "Kör det här programmet som administratör" och klickar på "OK".

Du kan också gå till "Genväg" => "Avancerat" => markera kryssrutan "Kör som administratör" och dubbelklicka på "OK".

Kör alltid som administratörskonfiguration i Registerredigeraren

 Öppna registerredigeraren: i sökfältet eller i Run-menyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna), ange  regedit-kommandot och tryck på Enter-tangenten.

Om du vill konfigurera startparametrarna för en specifik applikation för den aktuella användaren, gå till sökvägen  HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ AppCompatFlags \ Layers,Om du vill konfigurera startparametrar för alla användare av den här datorn, gå till sökvägen HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ AppCompatFlags \ Layers. Klicka på avsnittet Lager med höger musknapp och välj "Ny" => "Strängparameter" => istället för namnet på den nya parametern, skriv hela sökvägen till det program som du alltid vill köra som administratör. Det vill säga om jag vill att CCleaner-applikationen alltid ska köras som administratör och jag vet att det här programmet ligger i sökvägen C: \ Program Files \ CCleaner \, då kommer jag att namnge den skapade parametern C: \ Program Files \ CCleaner \ CCleaner.exe

Öppna den skapade parametern, ange ~ RUNASADMIN i fältet "Värde"  och klicka på "OK". Du kan stänga registerredigeraren.

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂