Så här installerar du ett tema på Windows 10

Med en ny stor uppdatering har Windows 10 lagt till möjligheten att installera gratis teman från butiken. Med den här funktionen kan du enkelt anpassa din skrivbordsbakgrund, färger och systemljud. I dagens artikel kommer vi att titta på hur man installerar ett nytt tema, hur man ändrar det, tar bort det etc.

Hur man installerar ett nytt skrivbordstema

1. Öppna menyn "Start" och gå till "Inställningar".

2. Gå till "Anpassning".

3. I den vänstra kolumnen väljer du "Teman", på höger sida kan du välja ett av de installerade teman eller installera ett nytt från butiken genom att vänsterklicka på "Andra teman i butiken".

4.  Ett fönster med många olika teman öppnas, vänsterklicka på det du gillar.

5. En beskrivning av detta tema öppnas, i det ser du skärmdumpar och om du bestämmer dig för att installera det - vänsterklicka på "Get".

6. När temat har laddats ner och installerats väljer du "Kör".

7. Temat kommer att visas i listan över installerade, välj det genom att klicka på det med vänster musknapp. Datorn ändrar färgerna på alla fönster, skrivbordsbilden, ljudet etc.

Hur du anpassar ditt skrivbordstema

Teman inkluderar flera skrivbordsbilder, en uppsättning ljud, en uppsättning muspekare, färger. Du kan ändra alla dessa element i temat genom att helt enkelt välja önskat objekt i menyn och justera allt själv.

Välj "Bakgrund" till vänster, som standard visas bilderna i tur och ordning, i "Bakgrund" är "Bildspel" valt. Alternativt kan du välja ett foto permanent genom att ändra "Bakgrund" till "Foto" och välja det du vill ha på din dator. Även i det här fönstret kan du: ändra mapp med bilder för att visa ett bildspel, ställa in visningstiden för en bild, använda omkopplaren för att göra en show i slumpmässig ordning, aktivera bildspel när den är påslagen på batteri och välj bildens position.

Genom att välja "Färg" i den vänstra menyn kan du anpassa färgerna: för aktivitetsfältet, startmenyn och andra gränssnittselement.

På vänster sida, gå till "Teman", välj "Ljud" och du kan ändra "Ljudschema" som ändras när du väljer ett nytt tema. Välj det ljudschema du gillar, eller stäng av ljud genom att välja "Tyst" i fältet "Ljudschema" och klicka på "OK".

På vänster sida genom att gå till "Teman" kan du ändra inställningarna för muspekaren genom att välja objektet "Muspekare".

Gå till fliken "Pekare" och välj den som du gillar bäst i fältet "Schema".

 Om du har ändrat något i temainställningarna måste du spara det för framtiden. För att göra detta, välj "Teman" i den vänstra kolumnen och klicka på "Spara tema" i den högra kolumnen. Skriv ett nytt namn för temat och klicka på "Spara".

Hur man tar bort ett installerat tema

Du kan inte radera teman som följer med systemet som standard, du kan bara ta bort de som du själv har skapat eller laddat ner. För att göra detta, gå till "Start" -menyn => Alternativ => Anpassning => på vänster sida välj "Teman", i den högra kolumnen hitta temat du vill ta bort => högerklicka på det och välj "Ta bort". Om du vill radera det aktiva temat, välj först ett annat för användning och tryck sedan bara på den här högra knappen och välj "Radera".

Spara och dela ett tema

För att dela ett tema som du har anpassat och för närvarande använder - gå till "Start" -menyn => Alternativ => Anpassning => på vänster sida välj "Teman", hitta det tema du vill dela i höger kolumn => högerklicka på det musen och välj "Spara tema för delning". Om du klickar på ett inaktivt ämne med höger tangent kan du bara ta bort det, så först måste du välja dess huvudämne och först efter det, genom att högerklicka på det kan du dela det.

I det här fönstret, kom upp med ett namn för ämnet du vill dela, välj en spara plats och klicka på "Spara".

Skicka den sparade filen till personen som du vill dela temat med, låt honom öppna den genom att dubbelklicka på vänster musknapp, varefter den visas i de installerade teman på hans dator.

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂