Så här rensar du utskriftskön i Windows 10

I dagens artikel kommer vi att titta på olika sätt att rensa utskriftskön i Windows 10. Överväg att endast avbryta vissa dokument från utskrift eller starta om att skriva ut dem och avbryta alla dokument samtidigt.

Mer än en gång kom jag över att någon skickade ett stort dokument till en delad skrivare och alla väntade ungefär en timme på att den skulle laddas och skrivas ut. Det fanns också tillfällen då samma dokument skickades för utskrift flera gånger och det var nödvändigt att avbryta överskottet. Ibland fastnar ett av dokumenten som skickas för utskrift och hindrar alla andra från att skriva ut; det måste startas om eller avbrytas.

Rensa och starta om utskriftskylaren vid kommandotolken

Om du vill ta bort allt från utskriftskön och starta om själva utskriftskylaren måste du köra flera kommandon på kommandoraden.

1.  Öppna kommandoraden som administratör: ett av sätten är att högerklicka på "Start" -menyn och välja "Kommandorad (administratör)" från menyn som öppnas.

2. Ange kommandot  net stop spooler   och tryck på Enter-tangenten, efter dess körning, ange kommandot  DEL / F / S / Q% systemroot% \ System32 \ spool \ PRINTERS \ *  och tryck på Enter-tangenten, efter att ha utfört detta kommando, skriv  net start spooler  och tryck Enter-tangent.

Denna metod kan utföras på ett annat sätt: gå till "Tjänster" (skriv "Tjänster" i sökningen), öppna tjänsten "Utskriftshanteraren" => klicka på "Stoppa" => utan att stänga själva tjänsten, öppna  % windir% \ System32 \ spool \ PRINTERS  => ta bort alla filer från den öppnade mappen => starta tjänsten "Utskriftshanteraren".

 Starta om eller avbryta utskrift av både enskilda dokument och allt på en gång

Du kan rensa utskriftskön, starta om eller ta bort ett visst dokument från utskriften i skrivarens inställningar.

1. Gå till "Start" -menyn, öppna "Inställningar" => Enheter => på vänster sida, välj "Skrivare och skannrar" => på höger sida, vänsterklicka på skrivaren där du vill avbryta eller starta om utskriften => efter att ha klickat på skrivare, kommer ytterligare alternativ att visas under den, välj "Kö" (du kan också hitta skrivarikonen i aktivitetsfältet, högerklicka på den och klicka på namnet på själva skrivaren igen för att öppna skrivarspolen).

2. I den här listan ser du en lista över alla skickade dokument för utskrift, om utskriften inte går - titta på dokumentet som skickades i tid innan de andra, kanske är det enormt, då kommer det att visa att det laddas (dess volym ändras) och du måste vänta lite. Om ett fel skrivs mittemot det, försök starta om dokumentet, högerklicka på det och välj "Starta om".

3. Om dokumentutskriften inte startar efter omstart kan du avbryta den genom att högerklicka på den och välja "Avbryt" i menyn. Bekräfta att utskriften avbryts genom att klicka på "Ja". Då försvinner dokumentet från utskriftskön.

4. Om du vill ta bort alla dokument från utskriftskön - gå uppe till vänster i "Skrivare" och välj "Rensa utskriftskö". Bekräfta borttagning av alla dokument från utskriftskön genom att klicka på "Ja".

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller har tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂