Så här inaktiverar du bakgrundsappar i Windows 10

I Windows 10 kan vissa appar skicka meddelanden, uppdatera och få information även när du inte använder dem. Det vill säga, vissa applikationer körs i bakgrunden och förbrukar systemresurser. I dagens artikel kommer vi att titta på olika sätt att inaktivera bakgrundsappar i Windows 10.

Inaktivera bakgrundsappar i systeminställningarna

1. Öppna "Start" -menyn och gå till "Inställningar" (eller tryck på Win + I-tangenterna på tangentbordet).

2. Gå till "Sekretess" => till vänster och välj "Bakgrundsapplikationer". För att förhindra att applikationer körs i bakgrunden - klicka på omkopplaren bredvid "Tillåt att applikationer körs i bakgrunden" så att den blir "Av".

Om du vill förhindra att vissa applikationer körs i bakgrunden, leta reda på applikationen på höger sida och klicka på strömbrytaren bredvid den så att den är i "Av" -läget.

Inaktivera bakgrundsappar på kommandoraden

1. Öppna en kommandorad som administratör: ett av sätten - i sökfältet anger du  cmd  => högerklicka på kommandoraden och väljer "Kör som administratör".

2. Ange kommandot

Reg Add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\BackgroundAccessApplications /v GlobalUserDisabled /t REG_DWORD /d 1 /f

och tryck på Enter.

Ange kommandot

Reg Add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search /v BackgroundAppGlobalToggle /t REG_DWORD /d 0 /f

 och tryck på Enter.

Inaktivera bakgrundsappar för alla användare i grupprinciper

Den här metoden fungerar i Windows 10 Pro, Enterprise eller Education, om du har en hemversion, gå till nästa metod.

1.  Öppna grupprinciper: i sökfältet eller i "Kör" -menyn (kallas av Win + R-tangenterna) anger du  gpedit.msc  och trycker på Enter.

2. Gå till "Computer Configuration" => "Administrative Templates" => "Windows Components" => "Application Privacy" => öppna till höger "Låt Windows-applikationer köras i bakgrunden".

3. Sätt en prick bredvid "Enabled" => bredvid "Som standard för alla applikationer" välj "Forcially deny" och klicka på "OK".

Inaktivera bakgrundsappar för alla användare i Registerredigeraren

1. Skriv regedit i sökfältet  eller i Run-menyn (kör genom att trycka på Win + R-tangenterna)  och tryck på Enter.

2.  Gå till sökvägen  HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Policies \ Microsoft \ Windows \ AppPrivacy. Om det inte finns något AppPrivacy-avsnitt i Windows-avsnittet - högerklicka på Windows-avsnittet och välj "New" => "Section" => namnge det nya avsnittet AppPrivacy

3. Klicka på AppPrivacy-sektionen med höger musknapp, välj "New" => "Parameter" => namnge den nya parametern  LetAppsRunInBackground

4.  Öppna parametern  LetAppsRunInBackground => i fältet "Värde" ange  2 och klicka på "OK".

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till dig 🙂