Så här hittar du sparade Wi-Fi-lösenord på din Windows 10-dator

Det händer ofta att en bärbar dator är ansluten till Wi-Fi-nätverket i huset, och ingen kommer ihåg lösenordet. I dagens artikel kommer vi att titta på hur man ser lösenordet för ett Wi-Fi-nätverk på en enhet som är eller har anslutits till det.

Du kan också titta på de gamla instruktionerna "Vad ska du göra om du har glömt ditt Wi-Fi-lösenord", förutom att du söker efter ett lösenord på enheten, beskriver det också en metod för att hitta ett lösenord i själva routern.

Se lösenordet för det Wi-Fi-nätverk som är anslutet just nu.

Om du vill visa lösenordet på en enhet som för närvarande är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk:

1.  Öppna "Nätverks- och delningscenter": ett av sätten - i sökfältet eller i "Kör" -menyn (kallas med Win + r-tangenterna) anger du kommandot  control.exe / namn Microsoft.NetworkAndSharingCenter   och trycker på Enter-tangenten.

2. På höger sida bredvid "Anslutningar" vänsterklickar du på en aktiv anslutning.

3. Öppna "Trådlösa egenskaper".

4. På fliken "Säkerhet" markerar du kryssrutan "Visa inmatade ikoner". Bredvid "Network Security Key" visas lösenordet för det anslutna trådlösa nätverket.

Se lösenordet för Wi-Fi-nätverket som för närvarande är utanför räckvidden.

Om du har anslutit till ett trådlöst nätverk som är långt ifrån dig just nu och du inte kan ansluta till det. Eller om du är ansluten till samma nätverk och du måste titta på lösenord i andra nätverk som du redan har anslutit till på den här enheten:

1. Öppna en kommandotolk som administratör: ett av sätten är att högerklicka på "Start" -menyn och välja "Kommandotolken (administratör)".

2. Skriv   netsh wlan visa profiler  och tryck på Enter. Du kommer att se namnet på alla sparade trådlösa nätverk.

3. Skriv  netsh wlan visa profil "namnet på ditt nätverk" -tangent = rensa   och tryck på Enter. I stället för  namnet på  ditt nätverk anger du det nätverk som du vill visa lösenordet för. Lösenordet visas bredvid "Säkerhetsalternativ" bredvid "Nyckelinnehåll".

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller har tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂