Så här synkroniserar du valfri mapp med OneDrive på Windows 10

I dagens artikel tar vi en titt på hur man synkroniserar en mapp med OneDrive i Windows 10.

OneDrive är gratis online-lagring som levereras med Windows 10 och används med ditt Microsoft-konto. När du har sparat dina filer på OneDrive kan du komma åt dem från vilken dator som helst, surfplatta eller telefon. Du kan välja vilka mappar som ska synkroniseras i OneDrive med din dator. Windows 10 lagrar som standard OneDrive-mappen i ditt kontos% UserProfile% -mapp (till exempel "C: \ Users \ Aleks").

1. Öppna kommandoraden: ett av sätten - i sökfältet anger du  cmd  => klickar på "Kommandorad" med vänster musknapp eller trycker på Enter-knappen på tangentbordet.

2. I det här exemplet visar vi dig hur du ser till att allt som går till nedladdningsmappen på enhet D synkroniseras med OneDrive (du kan välja vilken annan mapp som helst på vilken annan enhet som helst). På kommandoraden måste du ange  mklink / j "% UserProfile% \ OneDrive \ Downloads" "F: \ Downloads" och trycka på Enter-knappen (ändra den markerade med rött till din egen).

Efter att ha utfört kommandot visas en kopia av mappen Nedladdningar (mappen du angav) i OneDrive-mappen och allt innehåll synkroniseras med molnlagringen. Om jag tar bort något från nedladdningsmappen på enhet D raderas det också från OneDrive-mappen, faktiskt - vi skapade precis en genväg i OneDrive-mappen till den mapp vi vill synkronisera.

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂