Visa och lägg till händelser i Windows 10-kalendern från aktivitetsfältet

Den stora 1607-uppdateringen på Windows 10 lade till några ändringar i kalendern. Nu kan du gå till kalendern från aktivitetsfältet och se de schemalagda händelserna, samt lägga till nya!

Tidigare tittade vi på hur man kombinerar kalendrar från alla dina konton till en med hjälp av standard Kalender-appen i Windows 10. Idag lägger vi till hur du visar händelser från din kalender genom aktivitetsfältet, samt hur du lägger till nya händelser i din kalender via aktivitetsfältet.

Lägg till (visa) händelser i kalendern / Windows 10

Med uppdateringen från augusti har det aldrig varit enklare att lägga till en händelse eller visa den i din kalender. Om du redan har lagt till några av dina kalendrar i programmet "Kalender" kan du nu se händelserna genom att gå till kalendern i aktivitetsfältet. Om du inte har lagt till några händelser kommer fältet under datumet att vara tomt. Öppna kalendern i aktivitetsfältet => välj ett datum och titta på händelserna som planeras för den dagen nedan. För att lägga till en ny händelse, välj det datum (till vilket du vill binda händelsen) => klicka på +

Ett fönster öppnas för att lägga till en händelse i kalendern, datumet har redan fyllts i (även om du kan ändra det), ställ in önskad tid, skriv namnet på händelsen i fältet "Detaljer" och välj det konto som du vill länka händelsen till. Du kan också bjuda in människor, i allmänhet ange informationen och klicka på "Spara och stäng".

Nu när du återvänder till kalendern genom aktivitetsfältet och väljer det datum till vilket vi lade till händelsen, ser du den tillagda händelsen under kalendern.

För att minimera kalendern i aktivitetsfältet kan du dölja händelser genom att klicka på "Dölj schema"

När som helst kan de visas igen genom att klicka på "Visa schema"

Så kort om hur du lägger till och visar händelser i Windows 10-kalendern genom aktivitetsfältet. Förresten, om du inte har lagt märke till ännu, har Windows 10 intressanta standardappar som kan göra ditt liv mycket lättare. Du kan till exempel lägga till alla dina e-postkonton i "Mail", och när ett brev kommer kommer meddelandecentret att meddela dig. Även i "Människor" kan du kombinera människor från alla dina konton, deras telefoner, adresser etc. I allmänhet finns det något annat att se i Windows 10, för idag är allt, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂