Återställ gammal klocka, kalender och batteri i Windows 10

Windows 10 har dramatiskt förändrat gränssnittet, klockan, kalendern och batteriet skiljer sig mycket från tidigare versioner. Även om allt ser ganska attraktivt och praktiskt ut, men om du av någon anledning vill gå tillbaka till den gamla klockan, kalendern och batterierna - i dagens artikel hjälper vi dig med detta.

Det är möjligt att återställa det gamla gränssnittet för dessa funktioner som används i Windows 7 och 8 med hjälp av registret! Den gamla batteriikonen ger dig också snabbare tillgång till kraftplaner.

Återställ gammal klocka, kalender, batteri genom att redigera registret.

Var inte rädd för ordregistret, för om du gör allt enligt instruktionerna kommer inget dåligt att hända med din dator! Och i allmänhet, för att allt ska bli dåligt, måste registret förstöras mycket. I vilket fall som helst, innan du redigerar registret, är det tillrådligt att göra en kopia av det, samt skapa en systemåterställningspunkt (för att återställa systemet till dess ursprungliga tillstånd om det behövs).

Skriv regedit  i sökfältet  och välj Registerredigerare bland de hittade resultaten. Du kan också starta registerredigeraren genom att trycka på Win + R-tangenterna och ange regedit i fönstret som visas och sedan klicka på OK.

Navigera till avsnittet i registerredigeraren som öppnas med hjälp av vänster sidofält:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ ImmersiveShell

välja avsnittet på ImmersiveShell på vänster sidopanel på höger sida i ett tomt utrymme, högerklicka => Ny => DWORD-parameter (32bit).

namnge den nya parametern  UseWin32TrayClockExperience

öppna det nu genom att dubbelklicka och placera 1 i värdefältet 

Om du stänger registerredigeraren ser du att klockan och kalendern är desamma som i Windows 7 och 8.

Om du vill ändra batteriikonen - i samma ImmersiveShell-avsnitt måste du skapa en annan DWORD (32-bitars) parameter. Och kallar det  UseWin32BatteryFlyout

Öppna nu en ny parameter och ge den värdet  1

När du stänger registerredigeraren ser du att batteriikonen i din Windows 10 är densamma som den var i Windows 7 och 8.

För att returnera klock-, kalender- och batteriikonen, som är standard i Windows 10, måste du ta bort de skapade parametrarna eller gå in i dem och placera 0 i värdefältet istället för 1.

För dem som inte vill redigera registret själva kan du använda filer från klockan, kalendern, batteriarkivet, vilket hjälper dig att göra din klocka och kalender gammal eller returnera dem som var. Det räcker att köra önskad fil, godkänna ändringarna och se resultatet.

Det är allt för idag, om du känner till andra sätt att ändra i Windows 10 - skriv kommentarer! Lycka till 🙂