Så här skapar du en skrivbordsgenväg i Windows 10, 8, 7

Mycket ofta ändrar skadlig programvara genvägar för applikationer, och ibland måste du ta bort dem och sedan skapa nya. För att inte förklara varje gång för vänner hur detta görs kommer jag att beskriva det en gång tillsammans med bilder. Idag ska vi titta på flera sätt att skapa genvägar på skrivbordet till appar i Windows 10, 8 och 7.

Instruktionerna skrevs på Windows 10, men i andra versioner görs allt på samma sätt!

Skapa skrivbordsgenväg i Windows

Förmodligen är det svåraste att hitta var din ansökan är. Om du vet att ett program är installerat på din dator, men det inte finns några genvägar på skrivbordet och i Start-menyn, och du inte vet vilken disk det är, kan du öppna olika mappar i tur och ordning för att hitta det, eller du kan skriva namnet i sökfältet och hitta honom.

När du redan har hittat mappen med applikationen - öppna mappen => hitta filen som startar programmet (vanligtvis den här filen med filtillägget .exe och "applikationen" kan skrivas bredvid den, även den med programikonen) => försök att öppna den här filen om den öppnas önskad applikation - det betyder att du har hittat rätt fil => högerklicka på den och välj "Skicka" från menyn som öppnas => i grenen, klicka på "Skrivbord (skapa genväg)"

Det är det, en genväg dök upp på skrivbordet för att starta önskad applikation.

Det andra sättet att skapa en genväg: precis som i metoden ovan måste du först hitta det program som vi kommer att skapa en genväg för. När du redan har hittat - precis som i metoden ovan, klicka på önskad applikation med höger musknapp och välj "Skapa genväg"

Om det är förbjudet att skapa genvägar i mappen ser du ett meddelande om detta och erbjuder dig att omedelbart placera genvägen på skrivbordet, vilket är vad vi behöver. Klicka på "JA".

Om genvägen skapades i mappen med applikationen, måste vi överföra den till skrivbordet - klicka på "Minimera till fönster" => klicka på den skapade genvägen med vänster musknapp och utan att släppa tangenten, dra genvägen mot skrivbordet => när den ligger ovanför bordet - släpp vänster tangent och se att genvägen redan finns på skrivbordet.

Det tredje sättet  att skapa en genväg: precis som i andra metoder, måste du veta var applikationen du vill skapa en genväg för finns. Klicka på skrivbordet i ett tomt område med höger musknapp och välj "Ny" => "Genväg" i menyn som öppnas.

I nästa fönster måste du skriva sökvägen till applikationen eller välja den, klicka på "Bläddra"

Hitta applikationen för vilken genvägen skapas och välj den => klicka på "OK"

Bredvid "Ange objektets plats" kommer sökvägen till applikationen att skrivas, klicka på "Nästa"

Vi heter genvägen med valfritt ord och klickar på "Slutför"

Det är det, genvägen skapas, du kan köra applikationen från den.

Hur man byter namn på en genväg

För att byta namn på en ny genväg eller någon av dem på skrivbordet - högerklicka bara på den och välj "Byt namn" från menyn som öppnas

Skriv valfritt namn och tryck på Enter

Så här ändrar du genvägsikonen

För att ändra ikonen för en genväg på skrivbordet måste du högerklicka på den och välja från listan "Egenskaper"

Klicka på "Ändra ikon" på fliken "Genväg"

I det första fönstret kan du välja vilken ikon som helst och klicka på "OK". Om det inte finns någon önskad ikon här, klicka på "Bläddra"

I fönstret som öppnas letar du efter en mapp där det finns en applikation med önskad ikon och klickar på "Öppna". Du kan gå till valfri mapp där det finns applikationer och välja dem - du kan använda ikonerna från dessa applikationer.

I exemplet öppnade vi mappen med Intel-drivrutiner och valde installationsfilen, i det här fönstret ikonen för denna applikation, som du kan välja och klicka på "OK" - ställ in den för genvägen till önskad applikation.

Det är det, vi ändrade ikonen för genvägen på skrivbordet.

Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂