Så här hittar du och tar bort dubbla filer i Windows

Med tiden kan många kopior av filer visas på din dator och de kan ta mycket utrymme. I dagens artikel kommer vi att överväga flera sätt att rensa systemet från dubbla filer.

Fråga "var kommer de dubbla filerna på min dator från?" När jag först började söka efter dubbletter på min dator, upptäckte jag att många av mina bilder är desamma, de ligger bara i olika mappar. Även filmer eller sånger upprepades flera gånger och i olika mappar. När dubbletterna hittades och raderades frigjordes cirka 20 GB hårddiskutrymme.

Låt oss titta på tre gratisprogram som hjälper dig att hitta kopior av olika filer och ta bort dem. Det rekommenderas att du inte söker efter eller tar bort dubbletter i system- och Windows-mapparna.

Hitta och ta bort dubbla filer med Duplicate Cleaner Free

Ett gratis program som hjälper dig att hitta alla dubbletter och ta bort onödiga filer. Det finns en betald och en gratis version av programmet, men den fria versionen med dess funktionalitet räcker för att söka efter dubbletter och ta bort dem. Programmet är Russified och installerar ingen extra programvara.

1. Gå till webbplatsen Duplicate Cleaner, hitta Duplicate Cleaner Free och klicka på Download v .. Mirror 1 (Non-CNET) under den  Nedladdningen av programmet startar.

2. Kör den nedladdade filen, välj installationsspråk och klicka på "OK";

3. Klicka på "Nästa" och "Håller med" i nästa fönster.

4. När du har installerat programmet kommer du att bli ombedd att starta det och öppna hemsidan via en webbläsare. I andra stycket kan du avmarkera rutan och endast lämna "Kör ...". Klicka på Slutför.

5. Vid första starten kommer du igen att uppmanas att välja gränssnittsspråk, välj och klicka på "OK";

6. På den första fliken "Sökkriterier" kan du ändra olika parametrar som påverkar sökningen efter dubbletter. Ändra vilken typ av filer som måste sökas efter eller som måste uteslutas från sökningen, sätt efter datum för skapande, filstorlek och mycket mer;

7. Gå till fliken "Sökväg" och välj de mappar där du vill hitta dubbletter. Markera den du vill ha i den vänstra kolumnen och klicka sedan på pilen i mitten för att lägga till den här enheten eller mappen i sökvägen. Efter att ha valt kriterierna i det första murverket och sökvägarna i det andra - klicka på "Skanna" för att hitta dubbletter.

8. Skanning kan ta lång tid, som ett resultat visar antalet identiska filer enligt de angivna kriterierna och deras totala mängd diskutrymme. Efter skanning, gå till fliken "Duplicera filer", här är samma filer, deras storlek, sökväg till dem, namn, filtyp och datum för skapande. Genom att klicka på valfri fil med höger musknapp kan du öppna den eller mappen där den finns. Titta på dubbletterna i listan, sätt en bock på onödiga identiska filer och klicka på "Ta bort filer",

Det är tillrådligt att markera rutan "Ta bort till papperskorgen" så att om det visar sig att du har tagit bort något du behöver, kan du få det ur papperskorgen.

Hitta och ta bort dubbla filer med Ccleaner

Du kan använda universalverktyget Ccleaner för att hitta och ta bort dubbletter. Förutom att söka efter dubbletter kan det rensa registret, rengöra systemet för skräp, hjälpa till att ta bort onödiga saker från autorun, ta bort program, tillägg från webbläsare, korrigera snabbmenyn. Men valet av sökkriterier i Ccleaner är mycket sämre än Duplicate Cleaner Free, och verktygen för att arbeta med resultat är inte särskilt uppmuntrande.

1. Ladda ner och installera den kostnadsfria versionen av Ccleaner;

2. Starta Ccleaner-programmet => gå till "Tjänsten" på vänster panel => på höger sida välj "Sök efter dubbletter" => sätt en bock i de nödvändiga rutorna för att ställa in sökkriterier för dubbletter.

3. Längst ner kan du välja diskar som du vill söka efter dubbletter på och lägga till filtyper eller mappar där du inte behöver söka.

4. Efter att ha valt kriterier, undantag och platser att söka på - klicka på "Sök";

5. Till skillnad från Duplicate Cleaner Free är sökningen i Ccleaner snabbare. När det står "Filsökningen är klar" - klicka på "OK";

6. En lista med hittade dubbletter öppnas framför dig, tyvärr i Ccleaner finns det inget sätt att visa innehållet i filen med höger musknapp, du kan bara öppna mappen med den här filen med höger musknapp => se den där, gör samma sak med en annan fil och om de liknar varandra - ta bort en av dem. Listan visar filens storlek, namnet när den skapades och sökvägen till den.

7. I listan kan du markera rutorna för onödiga filer och klicka på "Radera markerad".

Hitta och ta bort dubbletter med Total Comander

Ett annat sätt att hitta och ta bort kopior av filer med filhanteraren Total Comander. Om det här programmet är installerat på din dator gör du en dubbel sökning med det.

1. Öppna programmet, välj den skiva som du vill söka efter dubbletter på i en av kolumnerna, eller gå till den om du vill söka i en viss mapp.

2. Tryck på  Alt + F7  eller gå till "Verktyg" => Sök efter filer;

3. Gå till fliken "Avancerat" => kryssa i rutan "Sök efter dubbletter" och välj kriterierna för din sökning: efter namn, efter storlek, efter innehåll. Klicka sedan på "Starta sökning".

4. Efter en viss tid visas resultaten nedan, liknande filer separeras med streckade linjer. Det vill säga att vi till exempel har två identiska filer, dessa två filer i resultaten kommer att separeras från de andra med en prickad linje längst upp och ned. För att underlätta arbetet med de hittade filerna rekommenderas att du klickar på "Filer på panelen";

5. Du måste vänta lite och resultaten visas i en av kolumnerna, som nämnts ovan, mellan de streckade linjerna kan du hitta en fil och flera kopior av den. Vi kan öppna vilken fil som helst och se, och vi kan ta bort onödiga kopior (genom att klicka på en onödig fil med höger musknapp - radera).

     Med dessa verktyg kan du se att det finns hundratals identiska bilder, låtar eller videor på din dator. Genom att radera överskottet frigör du hårddisken. Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂