Så här tar du helt bort ditt Microsoft-konto

Efter lanseringen av det nya Windows 10-operativsystemet i slutet av juli 2015 har cirka 72 miljoner användare redan installerat det. Det finns nästan inga klagomål om Windows 10, oftast gillar jag allt och allt fungerar bra, och samtidigt talas det om integritet. När du loggar in på Windows under ett lokalt konto är det svårare att identifiera dig och informationen kan inte kopplas personligen till dig. Och om du loggar in med ett Microsoft-konto samlas de flesta data om dig och lagras på Microsofts servrar, så oftare byter människor till lokala konton för att åtminstone begränsa läckaget av information om sig själva. Idag kommer vi att prata om hur du helt tar bort ditt Microsoft-konto.

Ta bort Microsoft-konto i Inställningar

1.  Först måste du ta bort ditt Microsoft-konto lokalt: gå till "Start" -menyn => Alternativ.

2. Öppna "Konton".

Du har två alternativ:

  • med ett Microsoft-konto på den här datorn kan du skapa ett lokalt konto, då försvinner inga Microsoft-kontodata från datorn;
  • om du är inloggad på en dator med ett Microsoft-konto - skapa först ett nytt lokalt konto på den här datorn (i det här fönstret, till vänster "Familj och andra personer" och till höger "Lägg till en användare för den här datorn") => logga in på enheten under den => kopiera nödvändig data från det kontot till ditt nya konto => i kontoinställningarna till vänster, välj "Dina data", till höger, gå ner till botten => vänsterklicka en gång på ditt Microsoft-konto => under "Hantera och ta bort" visas, klicka på "Ta bort"

Vänsterklicka på "Ja".

Om du tror att genom att radera ditt konto lokalt har du raderat all information om dig själv, då tar du lite fel. All data om dig finns på Microsofts servrar och nu måste du radera ditt konto där.

Ta bort ett konto från Microsofts webbplats

Tänk på om ditt konto har pengar eller några nödvändiga bindningar till spel (applikationer), kanske du behöver säkerhetskopior av filer? Nej? - fortsätt sedan och ta bort kontot helt.

Gå till Microsofts webbplats och ange dina Microsoft-uppgifter (användarnamnet och lösenordet som du använde för att logga in på din dator).

Om du har konfigurerat tvåstegsautentisering på nästa sida måste du bekräfta via e-post eller telefon att detta är ditt konto. Jag väljer att kolla via brevlådan, de skickar en bekräftelsekod dit.

Ange den mottagna koden och klicka på "Skicka".

Återigen, tänk på om du har pengar eller några prenumerationer på kontot som ska raderas, om inte, klicka på "Nästa".

Nästa fönster beskriver i detalj vad du tappar genom att radera ditt Microsoft-konto, läsa och sätta en bock i bekräftelsen.

Du måste också välja anledningen till att du tar bort ditt konto och klicka på "Stäng för att stänga".

Du har 60 dagar på dig att ändra dig och återställa ditt konto. Efter den här raden raderas all information om det valda kontot.

Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du känner till andra sätt - skriv kommentarer! Lycka till 🙂