Så här inaktiverar du brandvägg i Windows 10

I dagens artikel tar vi en titt på de olika sätten att inaktivera brandväggen i Windows 10.

Windows-brandväggen är aktiverad som standard och om du inte har en annan brandvägg rekommenderas det inte att inaktivera den. Om du stänger av brandväggen blir din dator mer sårbar för obehörig åtkomst.

 Inaktivera brandväggen i dess inställningar

1. Öppna brandväggen: ett sätt - i sökfältet eller i körmenyn, skriv  firewall.cpl och tryck på Enter.

2. På vänster sida klickar du på "Aktivera eller inaktivera Windows Defender-brandväggen".

3. Placera en prick bredvid "Inaktivera Windows Defender Firewall" för varje nätverksprofil och klicka på "OK".

 Inaktivera brandvägg på kommandoraden

1. Öppna en kommandotolk som administratör: ett av sätten är att högerklicka på "Start" -menyn och välja "Kommandotolken (administratör)".

2. För att inaktivera brandväggen för alla typer av nätverk - skriv kommandot  netsh advfirewall ställa in allprofiles state off och tryck på Enter.

För att inaktivera brandväggen endast för den aktuella nätverkstypen, skriv  netsh advfirewall ställa in aktuellt profilläge  och tryck på Enter.

För att inaktivera brandväggen endast för domännätverket - skriv kommandot  netsh advfirewall set domainprofile state off  och tryck på Enter-tangenten.

För att inaktivera brandväggen endast för det offentliga nätverket, skriv  netsh advfirewall stäng av publicprofile-tillståndet och tryck på Enter.

För att inaktivera brandväggen endast för det privata nätverket, skriv  netsh advfirewall, stäng av privatprofiltillståndet och tryck på Enter.

 Inaktivera brandvägg i PowerShell

1. Öppna PowerShell som administratör: ett av sätten - i sökfältet anger du PowerShell, på det hittade verktyget, högerklickar och väljer "Kör som administratör".

2. För att inaktivera brandväggen för alla typer av nätverk - ange kommandot  Set-NetFirewallProfile -Enabled False och tryck på Enter.

För att inaktivera brandväggen endast för domännätverket - ange kommandot  Set-NetFirewallProfile -Profile Domain -Enabled False  och tryck på Enter.

För att inaktivera brandväggen endast för det offentliga nätverket, skriv in kommandot  Set-NetFirewallProfile -Profile Public -Enabled False och tryck på Enter.

För att inaktivera brandväggen för det privata nätverket, ange kommandot  Set-NetFirewallProfile -Profile Private -Enabled False och tryck på Enter-tangenten.

  Inaktivera brandväggen i Windows Defender Security Center

1. Öppna "Windows Defender Security Center": vänsterklicka på dess ikon i aktivitetsfältet i meddelandefältet eller gå till "Start" => "Alla program" -menyn och välj den från listan.

2. I fönstret som öppnas, till vänster, välj "Brandvägg och nätverkssäkerhet", på höger sida, klicka på det nätverk som du vill inaktivera brandväggen för.

3. Bredvid Windows Defender-brandväggen klickar du på omkopplaren så att den är i läge Off. Gör det andra och tredje steget för alla typer av nätverk som du vill inaktivera brandväggen för.

Det är allt i dag, om du känner till andra metoder - skriv i kommentarerna! Lycka till 🙂