Så här aktiverar eller inaktiverar du Driver Verifier Manager i Windows 10

Driver Verifier Manager är ett inbyggt diagnostiskt verktyg i Windows 10. Du kan använda det för att kontrollera Microsoft och tredjepartsdrivrutiner. Driver Verifier Manager belastar de valda drivrutinerna, vilket får systemet att krascha om drivrutinerna är inkompatibla, gamla eller har problem. Som ett resultat kan du få en blå skärm (BSOD) som genererar en kraschdump för felsökning.

Efter att ha startat Driver Verifier Manager kan datorn köra mycket långsamt, själva verktyget körs i bakgrunden och resultatet kan ses genom att gå in i verktyget igen eller genom att se en blå skärm. Denna kontroll bör inte utföras längre än 48 timmar!

1. Innan du startar drivrutinkontrollen måste du skapa en systemåterställningspunkt.

2. I sökfältet eller i Run-menyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna) anger du kommandot  Verifier och trycker på Enter-tangenten.

Du kan också starta Driver Verifier Manager från kommandoraden, ange Verifier- kommandot  och trycka på Enter, eller gå till "File" => Kör en ny uppgift i Aktivitetshanteraren.

3. Välj "Skapa anpassade parametrar (för programkod)" i fönstret som öppnas och klicka på "Nästa".

4. Markera rutorna bredvid: I / O-kryssning; Tvångsbehandling av väntande I / O-förfrågningar; IRP-loggning. När du har valt dina alternativ klickar du på Nästa.

5. Lägg en punkt framför "Välj drivrutinsnamn i listan" och klicka på "Nästa".

6. Vi kommer att kontrollera alla tredjepartsförare i exemplet. Vänsterklicka på "Provider" => markera rutorna för alla drivrutiner som inte är signerade av Microsoft och klicka på "Finish".

7. Klicka på "OK" för att börja kontrollera drivrutinerna, du måste starta om datorn. Efter omstart körs förarkontrollen i bakgrunden, du ser den inte.

Du kan inaktivera "Driver Verifier Manager" på olika sätt: i sökfältet eller i Run-menyn (kör genom att trycka på Win + R), ange Verifier- kommandot  och tryck på Enter.

Placera punkten bredvid "Radera befintliga parametrar" och klicka på "Slutför".

Som ett resultat kommer alla förarkontrollalternativ att raderas och programmet avslutas, klicka på "OK" och starta om datorn.

Om ett fel uppstår under förarkontrollen och datorn inte startar, kommer du att se ett fönster med ett urval av olika alternativ för att slå på datorn, här kan du återställa datorn från en återställningspunkt eller köra kommandoraden och ange  verifier / bootmode resetonbootfail-kommandot  och sedan trycka på Enter-tangenten och starta om datorn ...

Det är allt för idag, om du har några tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂