Instruktioner för att konfigurera IMAP- eller POP3-e-post i Windows 10

I dagens artikel går vi igenom hur du konfigurerar e-post i Windows 10 Mail-appen med en IMAP- eller POP3-server.

Var kan jag få adresserna till POP3-, IMAP- och SMTP-servrar?

Adresserna till POP3-, IMAP- och SMTP-servrar kan vanligtvis hittas i inställningarna för din brevlåda eller enklare genom att skriva i en sökmotor till exempel "POP3 mail.ru" (mail.ru i det här exemplet är den resurs som min e-post finns på). Jag skrev "POP3 mail.ru" i sökmotorn och den första sidan i resultaten visade vilka servrar för inställning av inkommande e-post (POP3, IMAP) och vilka för utgående (SMTP).

Om vi ​​vill ta reda på POP3-, IMAP- eller SMTP-adresserna för postlådan på mail.ru kommer de att se ut: pop.mail.ru; imap.mail.ru; smtp.mail.ru. Om på yandex.ru: pop.yandex.ru, imap.yandex.ru, smtp.yandex.ru. Generellt sett är datastrukturen för adresserna troligen redan klar för dig, men ser fortfarande bättre ut för inställningarna genom en sökmotor.

Vad är skillnaden mellan POP3- och IMAP-servrar för inkommande e-post? 

Med POP3-protokollet för inkommande e-post - alla meddelanden från servern laddas ner till användaren på datorn och raderas på servern (även om den här åtgärden kan ändras och konfigureras för att radera meddelanden efter att de har tagits bort på datorn under nästa synkronisering). Det vill säga du konfigurerade e-postklienten på datorn med hjälp av POP3-protokollet => synkroniserat med servern och alla bokstäver hamnade på din dator => genom att radera meddelandet raderas det på servern under nästa synkronisering (eller så kan du automatiskt radera det direkt efter nedladdning dem till din dator). Det är bekvämt att använda detta protokoll om du använder den här brevlådan huvudsakligen från en dator och om du har begränsad trafik eller om Internet inte alltid är tillgängligt och du behöver tillgång till brev hela tiden.

Med hjälp av IMAP-protokollet finns alltid meddelanden på servern och alla åtgärder som görs från en enhet (läsning, flyttning mellan mappar, radering, etc.) kommer omedelbart att visas på andra klienter. Det vill säga detta protokoll är bekvämt om du använder den här brevlådan från flera enheter, eller om flera personer använder den här brevlådan. Detta protokoll använder mer trafik än POP3.

Konfigurera ett konto i Winodws 10 Mail-appen

När du har hittat rätt servrar för att ställa in inkommande och utgående e-post, öppnar du Mail-applikationen.

Gå till "Start" => Alla applikationer => E-post

Öppna "Alternativ" (växel längst ner på skärmen) => Konton

En lista över alla länkade brevlådor öppnas framför dig, och du kan också lägga till en ny, klicka på "Lägg till konto"

Vi går ner längst ner i fönstret och väljer "Avancerade inställningar"

För att ställa in e-post via POP eller IMAP - välj "Internet-e-post"

Fyll först i "kontonamnet" och "ditt namn", dessa namn ska skilja sig från namnen på konton som redan har lagts till i "mail" -applikationen, för att inte förvirra dem i framtiden

nu anger vi adressen för inkommande e-post, i fältet "Server för inkommande e-post" anger vi POP3- eller IMAP-adressen, beroende på vad du har valt ovan. Du kan också välja POP eller IMAP i fältet Kontotyp. I fältet "E-post" anger du adressen till din postlåda.

I fältet "Användarnamn" anger du också adressen till din postlåda. I fältet "Lösenord" anger du lösenordet för din brevlåda. Ange SMPT-adressen som finns ovan i "Server för utgående e-post" och klicka på "Logga in"

På höger sida ser du de anslutna e-postkontona och du kan välja det nyligen tillagda. Om du har angett rätt inställningar väljer du sedan det nyligen tillagda kontot och klickar på "Synkronisera" - du ser alla bokstäver från det här kontot.

Mail-appen i Windows 10 är ett praktiskt verktyg för att samla in och hantera alla dina brevlådor på ett ställe. Dessutom behöver du inte installera ytterligare, än mindre betalda applikationer för att arbeta med din post, allt är bekvämt och enkelt i standardapplikationen! Det är allt för idag, om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂