Så här tar du bort lokalt kontolösenord i Windows 10

I den här artikeln tittar vi på olika sätt att ta bort ett lösenord från ett lokalt konto i Windows 10.

Av säkerhetsskäl rekommenderas att du använder ett lösenord för ditt konto, men om du av någon anledning vill ta bort det, välj en av metoderna i denna handbok och på en minut kan du logga in på datorn under ditt konto utan lösenord

Ta bort ditt lokala kontolösenord i alternativ.

1. Gå till "Start" -menyn => öppna "Inställningar".

2. Välj "Konton" i fönstret som öppnas.

3.  På vänster sida väljer du "Inloggningsalternativ", till höger under etiketten "Lösenord", vänsterklickar du på "Ändra".

4. Ange ditt lösenord som du använder för tillfället när du loggar in på Windows och klicka på Nästa.

5. Lämna alla fält tomma och klicka på Nästa.

6. Klicka på "Slutför" och stäng inställningsfönstret. Nu ditt lokala konto utan lösenord.

Ta bort ditt lokala kontolösenord i ctrl + alt + del-menyn

1. Logga in på Windows med det lokala konto som du vill ta bort lösenordet från. Tryck på Ctrl + Alt + Del-tangenterna på tangentbordet.

2. Vänsterklicka på "Ändra lösenord".

3. I den andra raden anger du det aktuella lösenordet under vilket du loggar in i Windows, lämnar resten av fälten tomma och trycker på Enter.

4. Klicka på OK. Lösenordet har tagits bort från detta konto.

Ta bort lösenordet för alla lokala användare i Netplwiz.

1. Du måste logga in på Windows med ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också veta att om du tar bort lösenordet för ett annat konto på detta sätt förloras alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du vill ta bort är det bättre att använda någon av metoderna ovan.

2. I sökfältet eller i körmenyn (körs genom att trycka på Win + r-tangenterna) skriver du Netplwiz- kommandot och trycker på Enter.

3. Under orden "Användare av den här datorn" väljer du det konto som du vill ta bort lösenordet för och klickar på "Ändra lösenord".

4. Lämna fälten tomma och klicka på OK. I nästa fönster klickar du också på "OK". Kontot som valts i föregående stycke kommer nu att vara utan lösenord.

Ta bort lösenordet för alla lokala användare i "Lokala användare och grupper".

1. Du måste logga in på Windows under ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också vara medveten om att om du tar bort lösenordet för ett annat konto på detta sätt förloras alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser. Den här metoden fungerar bara i Windows 10 Pro, Enterprise och Education. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du vill ta bort är det bättre att använda den första eller andra metoden, som beskrivs i början av artikeln.

2. Skriv lusrmgr.msc i sökfältet  eller i körmenyn (kör genom att trycka på Win + r-tangenterna)  och tryck på Enter.

3. I den vänstra kolumnen väljer du "Användare", i den högra kolumnen för den användare som behöver ta bort lösenordet, högerklicka och välj "Ange lösenord" från menyn som öppnas.

4. Klicka på Fortsätt.

5. Lämna fälten tomma och klicka på OK.

6. Klicka på OK igen och stäng fönstret Lokala användare och grupper.

Ta bort lösenordet för en lokal användare i kontrollpanelen.

1. Du måste logga in på Windows under ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också vara medveten om att om du tar bort lösenordet för ett annat konto på detta sätt förloras alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du vill ta bort är det bättre att använda den första eller andra metoden, som beskrivs i början av artikeln.

2. Öppna "Kontrollpanelen": ett av sätten - i sökfältet eller i "Kör" -menyn (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna) anger du  kontrollen och trycker på Enter.

3. Gå till "Användarkonton".

4. Öppna "Hantera ett annat konto".

5. Välj det användarkonto vars lösenord du vill ta bort.

6. Vänsterklicka på "Ändra lösenord".

7. Lämna alla rader tomma och vänsterklicka på "Spara lösenord". Alla öppna fönster kan stängas.

Ta bort lösenordet för en lokal användare på kommandoraden.

1. Du måste logga in på Windows med ett konto som har administratörsrättigheter. Du bör också vara medveten om att om du tar bort lösenordet för ett annat konto på detta sätt förloras alla EFS-krypterade filer, personliga certifikat, sparade lösenord för webbplatser och för nätverksresurser. Om du känner till lösenordet för kontot vars lösenord du vill ta bort är det bättre att använda den första eller andra metoden, som beskrivs i början av artikeln.

2. Öppna en kommandotolk som administratör: ett av sätten är att högerklicka på Start-menyn och välja Kommandotolken (administratör) från menyn som öppnas.

3. Ange kommandot och ersätt användaren (markerad med rött) med den som behöver ta bort lösenordet. I det här exemplet tar vi bort lösenordet för användaren Sa, vilket innebär att kommandot måste skrivas enligt följande:

nätanvändaren "Sa" "" och tryck på Enter.

Stäng kommandotolken när kommandot har slutförts.

Det är allt för idag, om du känner till andra metoder eller om det finns tillägg - skriv kommentarer! Lycka till 🙂