Extern hårddisk visas inte i Windows Explorer

Det här är inte första gången jag stöter på problemet med att visa en extern hårddisk i Windows. Du ansluter en USB-flashenhet eller extern hårddisk till din dator, men den visas inte i Explorer. Det finns flera alternativ för att lösa detta problem, och i dagens artikel kommer vi att överväga dem.

Anslut till en annan USB-port 

Om du satte in ett USB-minne eller en flyttbar hårddisk i datorn och han inte ser det, flytta först enheten till en annan USB-kontakt. Om du ansluter enheten genom någon form av eluttag eller HUB, kanske den inte har tillräckligt med ström. Om du har en stationär dator, sätt in enheten i USB från baksidan utan adaptrar, om du har en bärbar dator - i någon annan USB-kontakt utan adapter. Om den bärbara datorn är frånkopplad från laddningen, anslut den till en laddare eller ändra strömplanen till hög prestanda.

Kontrollera i Diskhantering

1. I sökfältet eller i menyn "Kör" (körs genom att trycka på Win + R-tangenterna) skriver du kommandot  diskmgmt.msc  och trycker på Enter.

2.  I fönstret som öppnas, se om din enhet finns där. Många gånger kom jag över att systemet ser det, men tilldelar inte en bokstav och på grund av detta syns det inte. Om det finns en enhet i listan, men den är utan bokstäver och är aktiv (se bild):

Högerklicka på den och välj "Ändra enhetsbokstav eller enhetsväg" i fönstret som öppnas.

Klicka på "Lägg till".

Välj valfri bokstav och klicka på "OK".

Nu när brevet tilldelas, gå till utforskaren och se om din flash-enhet eller externa hårddisk finns där.

  Om enheten inte finns i Diskhantering.

Om flashenheten inte visas i utforskaren och i diskhantering och du bytte USB-kontakter, ansluten direkt till enheten utan adaptrar och startat om datorn - försök sätta in den i en annan dator, om den inte visas där i diskhantering - troligtvis är den trasig. Om det visas på andra datorer, men efter alla manipulationer du fortfarande inte har det, kan det finnas problem med drivrutinerna, även om detta är en stor sällsynthet. Ibland, när datorn är mycket rörig, kan du ansluta enheten och vänta i cirka 15 minuter för att den ska installera alla drivrutiner och visa den. Drivrutinsinstallationen visas i meddelandefältet nära klockan, se om det finns en ikon för att söka och installera drivrutiner på enheten.

Om din enhet finns i utforskaren, men när du öppnar, ber den dig att formatera den.

Om det inte finns något viktigt - kom överens och låt det formatera, all information kommer att skrivas över och troligtvis kommer den att fungera igen. Kanske formaterades den på en Mac-enhet eller användes den på Linux, i vilket fall Windows kanske inte känner igen filsystemet och kommer att erbjuda att formatera det. Om du använde en enhet på Mac eller Linux och det finns viktig information där - klicka inte på formatet, eftersom all information kommer att skrivas över, är det bättre att sätta in den här enheten i det systemet och kopiera de nödvändiga filerna där. Du kan också installera DiskInternals Linux Reader så att Windows kan se Linux-filsystemet, eller använda HFSExplorer för att få Windows att se filsystemet som skapats på Mac.

Det är allt för idag, om du har tillägg eller om du vet andra sätt - skriv kommentarer. Lycka till 🙂