Vilka program ska installeras på en dator

Om du precis har köpt en dator eller installerat om Windows och installerat alla drivrutiner, måste du veta vilka program som ska installeras för normal datordrift. I dagens artikel kommer vi att titta på de grundläggande programmen som krävs på varje dator.

Denna artikel uppdaterades 2016-01-01. Program har inte ändrats på två år, jag kan lägga till många befintliga program som du kan behöva - men anser inte det nödvändigt. När allt kommer omkring är artikeln skriven om nödvändiga program på varje dator, och inte en lista över alla befintliga med ett förslag att välja.

1. 7-Zip är en  gratis arkiverare som öppnar olika arkiv utan onödiga problem. Hur många gånger jag uttryckte det - det har aldrig funnits annonser och program i lasten, det öppnar alla typer av arkiv och är tydligt att använda.

2. k-lite codec-paket - utan detta program kommer du inte att kunna titta på videor på din dator, eller vissa format öppnas. Under installationen kan du installera en ytterligare spelare för att titta på videon.

3. Adobe flash player - ett annat program för att bara titta på videor på Internet, det hjälper dig också att köra olika spel i webbläsaren. Avmarkera de extra erbjudanden under nedladdningen. Om du lämnar allt som det är, laddar du ner och installerar - installera ett annat program i lasten, vilket inte behövs för att datorn ska fungera. I webbläsaren Google Chrome och Yandex är Flash Player inbyggt och det kommer att skriva till dig att det inte finns något behov av att installera det.

4. Webbläsare. Som standard har varje version av Windows en inbyggd webbläsare Inernet Explorer, inte många använder den. Windows 10 introducerade Edge, det fungerar bra och liknar Chrome. Installera på din dator webbläsaren som du är van vid att använda:  Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Yandex webbläsare.

5. Adobe-läsare - ett program för att öppna pdf-filer, i detta format kan du ofta hitta instruktioner, skannade dokument, etc., det är därför saken är nödvändig. Avmarkera det extra erbjudandet innan nedladdning för att inte installera onödig programvara i lasten.

6. OpenOffice - detta program är gratis, med hjälp kan du öppna kontordokument och redigera dem. Du kan också ladda ner det vanliga Microsoft Office, även om det kostar pengar, men för många är detta inte ett problem 🙂 det finns torrentspårare och allt finns gratis där.

7. uTorrent - med det här programmet kan du ladda ner olika filmer, program, böcker, arkiv etc. från torrentspårare och olika resurser. Ett gratis (även om det också finns en betald version) och ett ganska bekvämt program, under installationen kommer det att erbjuda att installera ytterligare tre program, de behöver inte installeras!

8. Ccleaner - ett program för rengöring av din dator, med hjälp kan du: ta bort onödiga program, ta bort onödigt från start, ta bort tillägg från webbläsare, rengör snabbmenyn, fixa registret, rengör datorn från papperskorgen etc.

9. Panda Free Antivirus är ett av de bästa gratis antivirusprogrammen. Installationen är gratis, kräver inga uppdateringar, det vill säga installeras och glöms bort. Du installerar ett program på din dator och huvudåtgärderna sker på företagets servrar, vilket minskar belastningen på din dator. Malware-databaserna finns på företagets fjärrservrar i molnlagring; på datorn utför antivirusklienten heuristisk analys och kontinuerlig skanning. Antivirus skannar alla filer på datorn i bakgrunden om användaren inte arbetar med datorn.

Sedan 2017, på många datorer, har det slutat fungera och starta efter att Windows har laddats. Sedan dess bytte jag till Avast Free, det är inte heller dåligt på jobbet. När du installerar Avast, välj en anpassad installation och inaktivera några av komponenterna, eftersom antivirusprogrammet för mig borde vara ett antivirusprogram, inte ett multifunktionellt verktyg.

Sedan finns det program som du kan göra utan, men samtidigt kan de vara användbara för dig:

Viber - gratis samtal och meddelanden runt om i världen.

 Skype är ett program för gratis kommunikation runt om i världen, du kan bara ringa, du kan ringa och se samtalspartnern eller skicka meddelanden till honom.

 AnyDesk är för närvarande ett gratis fjärråtkomstprogram. Med hjälp kan du konfigurera möjligheten att fjärrlogga in på din dator när som helst och var som helst i världen, eller när det finns problem med datorn - diktera inloggningsinformationen till din bekanta systemadministratör, och han kommer att kunna hjälpa dig var som helst i världen.

Aimp är en gratis ljudspelare med många funktioner, användarvänlig och med ett urval av olika gränssnitt.

YouCam är ett betalt kameraprogram. På torrentspårare kan du hitta ett "gratis" alternativ, vilket är mycket bekvämt och en av de bästa för kameran.

Dessa program räcker för att en dator ska fungera, om du saknade något och du känner till något annat program du behöver - skriv kommentarer! Lycka till 🙂